Aalborg Airport logo

Aalborg Airport

  • Country/Region: Flag of Denmark Denmark
  • Telephone: + 45 60 29 69 01
  • Website: www.aal.dk
  • PAX: 1,462,507
  • IATA: AAL
  • ICAO: EKYT

Hugh investment in AAL airport

https://www.check-in.dk/aalborg-lufthavn-bygger-ny-flyhangar/

Aalborg Lufthavn satser med ny hangar på at tiltrække flere ruter ved at tilbyde serviceeftersyn af mellemdistancefly.

Aalborg Lufthavn vil investere et tocifret millionbeløb i en ny hangar, der skal gøre det muligt for flyselskaber at få foretaget store indendørs serviceeftersyn på mellemdistancefly som Boeing B737 og Airbus A320 i den nordjyske lufthavn.

Lufthavnen tager fat på byggeriet til efteråret, og hangaren skal stå klar til juli næste år, hvor lufthavnen håber, den vil være med til at trække flere flyruter til. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

”Vi skal have den hangar for at få flere flyruter fra Aalborg Lufthavn. Det er den korte forklaring,” siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen til avisen.

Billigere for selskaberne
Med tilbuddet om service i Aalborg slipper flyene for at flyve tomme til andre lufthavne med hangarfaciliteter for at få lavet service.

”Når flyene kan få foretaget eftersyn i Aalborg Lufthavn, bliver det billigere for selskaberne at flyve til Aalborg. Det gør, at de kan tilbyde nogle lavere priser til f.eks. charteroperatørerne, og det skulle gerne resultere i, at vi får nogle nye destinationer,” siger Søren Svendsen.

Den nye hal bliver på knapt 2.600 kvadratmeter, hvortil kommer 350 kvadratmeter lager- og kontorfaciliteter, som på forhånd er udlejet til et firma, der står for flyservice.

Ifølge lufthavnsdirektøren har det selskab, der har lejet sig ind i lokalerne ved hangaren, allerede har fået henvendelser fra flyselskaber, der vil lægge billet ind på hangarplads i Aalborg Lufthavn.

60.000 flere passagerer i første halvår
Aalborg Lufthavn har de første seks måneder af 2018 haft en fremgang på 8,3 procent i antallet af passagerer i forhold til samme periode sidste år.

I alt 789.622 passagerer rejste gennem Aalborg Lufthavn i de første seks måneder af 2018 mod 729.343 i første halvår af 2017. Det svarer til en stigning på flere end 60.000 passagerer.